Deltalinqs heeft nieuwe voorzitter

Victor van der Chijs wordt de nieuwe voorzitter van de Rotterdamse ondernemersvereniging Deltalinqs en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Hij zal hij op 1 april 2021 officieel als voorzitter van start gaan. Hij volgt Atzo Nicolaï op die begin 2020 startte en in de afgelopen zomer onverwachts overleed. 

Van der Chijs was de afgelopen zeven jaar bestuursvoorzitter van Universiteit Twente met daarnaast diverse nevenfuncties. Daarvoor bouwde hij het Rotterdamse architectenbureau OMA van architect Rem Koolhaas uit tot wereldspeler en was hij voorzitter van de topsector Creatieve Industrie. In het verleden heeft hij ook uiteenlopende managementfuncties gehad bij Schiphol.

Schakel

Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Bij de ondernemersvereniging zijn ruim 700 bedrijven aangesloten uit veertien verschillende sectoren. RPPC wil als internationale netwerkorganisatie de verbindende schakel zijn tussen het havenbedrijfsleven, internationale verladers en expediteurs, overheden en andere stakeholders.

Delen:
Author