Shell Moerdijk en Bilfinger Industrial Services verlengen samenwerking

Shell Moerdijk en Bilfinger Industrial Services Nederland hebben een nieuw multidisciplinair raamcontract afgesloten voor access solutions, isolatie, conservering en tracing. Het raamcontract is een tweejarige verlenging van het bestaande contract en omvat een aanzienlijke scope waarvoor dagelijks 150 tot 200 Bilfinger medewerkers aan de slag zijn.

De belangrijkste speerpunten in dit contract zijn efficiëntie, innovatie en digitalisering. John Putter, manager operations van Bilfinger en verantwoordelijk voor deze site: ‘We kijken echt naar de beste en meest efficiënte manier om bereikbaarheid op hoogte te voorzien. Dat kan steigerbouw zijn, maar ook andere methoden zoals hoogwerkers en rope access kunnen worden ingezet.’ Daarnaast rolt Bilfinger op deze locatie het ‘Operational Excellence’-programma uit. Hiervoor kregen voormannen en projectleiders een LEAN-training en hebben zij al meerdere procesoptimalisaties kunnen verwezenlijken met hun teams.

Innovaties

Bilfinger zet bij Shell Moerdijk verschillende innovatieve oplossingen in. Met deze innovaties is de registratie van uren, het opnemen van steiger- en isolatiewerk en het maken van werkbonnen volledig gedigitaliseerd. Contractverantwoordelijken van Shell kunnen in één oogopslag alle relevante gegevens inzien. Ook is de administratieve workflow volledig geautomatiseerd.

Het thema ‘samenwerken met vertrouwen’ staat centraal in het partnerschap tussen Bilfinger en Shell Moerdijk. Beide bedrijven hebben een lange samenwerking die teruggaat naar de bouw van de plant ruim vijftig jaar geleden. Richard Zwinkels, general manager Shell Moerdijk: ‘In een goede relatie waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen durven partners elkaar uit te dagen en samen te kijken naar een effectievere manier van werken.’

Fornuizen

Shell kondigde onlangs nog een investering van honderden miljoenen euro’s in Moerdijk aan. Het concern vervangt gedurende vijf jaar een groot aantal oude fornuizen van de stoomkraker. Acht nieuwe fornuizen komen in de plaats van de zestien oudste eenheden. De capaciteit blijft gelijk. De nieuwe fornuizen worden vanaf 2022 in modules naar de locatie verscheept. Daar worden ze één voor één in elkaar gezet om gefaseerd de capaciteit van de oude fornuizen over te nemen. Daardoor kan de stoomkraker gedurende het hele upgrade-project in bedrijf blijven. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in 2025 klaar.

Delen:
Author