Bouw Rotterdam Polymer Hub begonnen

De opbouw van het logistieke centrum van de Rotterdam Polymer Hub op de Maasvlakte gaat bijna beginnen. De funderingen liggen er inmiddels. Het bedrijf wil 1 april operationeel zijn.

De Rotterdam Polymer Hub is een logistiek knooppunt dat speciaal gewijd is aan de opslag van polymeren, een belangrijke grondstof in de kunststofindustrie. Het bouwtraject beslaat nu de realisatie van twee loodsen van gezamenlijk 35.000 vierkante meter oppervlak, goed voor een opslagcapaciteit van 550.000 ton.

Naast de loods wordt ook een container yard van 15.500 vierkante meter met tilting platform voorzien voor de opslag van bulkcontainers. De interesse uit de markt voor de hub is groot volgens het bedrijf. Dat heeft enerzijds te maken met de congestie die het transport van en naar polymer marktleider Antwerpen in toenemende mate parten speelt. Managing director Geert van de Ven: ‘Anderzijds zitten we hier op de Maasvlakte juist op een bijzonder efficiënte locatie: met erg goede verbindingen van en naar het achterland en vlakbij de deepsea containerterminals. Extra positief is dat we als eerste niet-containerterminal op de Container Exchange Route (CER) aangesloten worden.’ De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar en maakt het mogelijk om de uitwisselkosten voor containers te minimaliseren en op de CO2-footprint te besparen.

 

Delen:
Author