Nieuwkomer GES stapt in logistieke keten voor energietransitie

Het nieuwe bedrijf Global Energy Storage (GES) neemt een substantieel deel van de Stargate Terminal over van Gunvor. Het bedrijf wil er tankopslag voor producten met een laag koolstofgehalte realiseren. Denk daarbij aan biobrandstoffen, waterstof en waterstofdragers als ammoniak. Het terrein in de Europoort heeft een oppervlakte van ruim twintig hectare.

‘We willen niet alleen een nieuwe steiger en infrastructuur voor koolstofarme grondstoffen ontwikkelen’, zegt CEO Peter Vucins. ‘We willen ook onderdeel worden van de logistieke keten die nodig is om blauwe en groene waterstof te importeren.’

GES is opgericht door het managementteam van Global Petro Storage (GPS). Dit bedrijf is gespecialiseerd in koolwaterstoffen, terwijl GES zich zal concentreren op brandstoffen voor de energietransitie. GES wordt ondersteund door Bluewater.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl