Rotterdam Port Fund investeert in robot voor olie- en gasinspecties

Investeringsfonds Rotterdam Port Fund neemt een belang in ExRobotics. Hier worden robots gemaakt die inzetbaar zijn in explosie-gevaarlijke omgevingen. De modulaire robots – gecertificeerd voor ATEX/IECEx Zone 1 – maken het mogelijk om olie- en gasinstallaties op afstand te inspecteren. Dat is veiliger, sneller en efficiënter dan mensen ter plaatse sturen.

Door de deelname van Rotterdam Port Fund kan ExRobotics haar productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen. Niet alleen door de financiële bijdrage is daarbij belangrijk, ook de toegang tot het netwerk van het fonds is bevorderend. Voor het Rotterdam Port Fund past het bedrijf in het investeringsprofiel. ‘De potentiële toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering’, zegt Frans van der Harst van het investeringsfonds.

Initiatief

Deelneming door het Rotterdam Port Fund geeft ExRobotics de mogelijkheid om haar robot wereldwijd te gaan verkopen. Het Rotterdam Port Fund is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Delen:
Author