Aftrap Ineos Project One

Provincies Zeeland en Noord-Brabant opnieuw in beroep tegen Project One van Ineos

De provincies Zeeland en Brabant gaan opnieuw in beroep tegen Project One van Ineos. Zij maken zich zorgen over de stikstof die wordt uitgestoten door de Vlaamse ethaankraker in kwetsbare natuurgebieden in Zeeland en Brabant.

Het is de tweede keer dat de provincies beroep aanteken. Een eerder beroep is door de Vlaamse Raad van Vergunningsbetwisting vernietigd. De nieuwe vergunningaanvraag van Ineos werd vervolgens goedgekeurd door de Vlaamse overheid.

Volgens  Ineos is de nieuwe fabriek schoner en duurzamer idan bestaande installaties en minder CO2 uitstoot. Met de ethaankraker wil Ineos ethaan omzetten in ethyleen, een basisgrondstof voor de productie van plastic.

De provincie Zeeland laat weten in gesprek te zijn gegaan met Ineos om de bezwaren en zorgen kenbaar te maken. ‘Hierbij is toegewerkt naar oplossingen waarbij Project One doorgang kan vinden en die tegelijk zekerheid geven dat de natuurlijke kenmerken van de betrokken Natura 2000-gebieden niet worden aangetast.’ Volgens de provincie verloopt het overleg constructief, maar zijn de partijen nog niet tot elkaar gekomen. ‘Mocht het tot overeenstemming komen met Ineos dan zullen we ons beroep intrekken’, schrijft Zeeland in een verklaring. ‘Wij zijn niet tegen economische ontwikkeling, maar wel als deze ten koste gaat van de Zeeuwse natuur.

Ineos geeft nog geen commentaar op de stappen van de provincies.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl