Ineos Marl

Ineos Phenol start nieuwe cumeenfabriek in Duitsland op

Ineos Phenol heeft haar nieuwe cumeenfabriek op de site in het Duitse Marl opgestart. De fabriek is de grootste productiefaciliteit voor cumeen in Europa en heeft een capaciteit van 750 duizend ton per jaar.

Ineos geeft aan dat bij de productie vijftig procent minder CO2 wordt uitgestoten in vergelijking met oudere processen, dankzij de toepassing van nieuwe technologie en verregaande warmteintegratie. De restwarmte wordt gevoed aan een lokaal warmtenet. De nieuwe fabriek is via pijpleidingen aangesloten op de productiefaciliteiten voor aceton en fenol van Ineos in Gladbeck, het Evonik Chempark in Marl en de BP-raffinaderij in Gelsenkirchen.

Cumeen is een belangrijke grondstof voor de productie van fenol en aceton. Ineos is ’s werelds grootste producent van deze stoffen.

De fabriek werd volgens een EPCM-contract gebouwd door CAC Engineering. De fabriek is één van de grootste plants op het Marl Chemical Park. De hoogste installatie is 90 meter hoog.

Afgelopen zomer kondigde Ineos Phenol nog een reorganisatie op haar site in Doel aan. En in maart liet Olin weten haar cumeenproductie in Terneuzen te staken. Dit cumeen werd geleverd aan de site in Doel.

Reorganisatie bij Ineos Phenol Doel: 56 banen op de tocht

Olin staakt cumeenproductie in Terneuzen

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl