innovatie

Start-ups in duurzame scheepvaartbrandstof en organische meststoffen winnen New Energy Challenge

De start-ups Kvasir Technologies en Freetilizer hebben de achtste editie van de New Energy Challenge gewonnen. Kvasir Technologies is gespecialiseerd in het produceren van ‘klimaatvriendelijke’ brandstof voor de scheepvaartindustrie. Freetilizer zet organische bijproducten binnen 24 uur om in stabiele en voedselrijke vaste en vloeibare organische meststoffen.

De winnaars van de New Energy Challenge krijgen nu de kans om in samenwerking met Shell hun activiteiten vorm te geven en uit te voeren.

Kvasir Technologies heeft een proces ontwikkeld waarbij biomassa van planten wordt omgezet in een maritieme brandstof, als alternatief voor stookolie.Freetilizer maakt gebruik van enzymatische hydrolyse in een gecontroleerde reactor om organische bijproducten binnen 24 uur om te zetten in stabiele en voedselrijke vaste en vloeibare organische meststoffen.

ETCA

Kvasir Technologies won naast de New Energy Challenge ook de publieksprijs. Ook verkreeg het het lidmaatschap voor de Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA). ETCA is de innovatieve campus met onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten voor veelbelovende startups, scale-ups, academici en organisaties die werken aan de energietransitie. Shell opende deze campus vorig jaar. Sindsdien hebben zich al 24 bedrijven op de campus gevestigd.

Rockstart, Shell, Unknown Group en YES!Delft organiseerden de New Energy Challenge dit jaar voor de achtste keer. Deze open innovatiewedstrijd vindt jaarlijks plaats. Het doel is om veelbelovende wereldwijde start-ups en scale-ups in de energiesector in contact brengt met relevante partijen om de decarbonisatie van energiesystemen te versnellen.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl