John Cockerill en Technip Energies richten waterstofbedrijf op

Haven Rotterdam wil groene waterstof uit Texas

Het Mission Possible Partnerschap (MPP), RMI, Systemiq, Power2X en vertegenwoordigers vanuit uit de industrie vormen een coalitie om te zorgen dat de eerste ladingen schone waterstof vanuit het zuiden van de Verenigde Staten naar Europa tegen 2026 mogelijk worden.

De Transatlantic Clean Hydrogen Trade Coalition (H2TC) wil tegen 2030 via deze corridor de handel in meer dan drie miljoen ton waterstof in de vorm van ammoniak en methanol per jaar mogelijk maken. Coalitiepartners zijn onder meer het Center for Houston’s Future, de haven van Corpus Christi en het havenbedrijf Rotterdam.

H2TC wil een aanzienlijke bijdrage leveren aan de doelstelling van de EU om tegen 2030 10 miljoen ton hernieuwbare waterstof per jaar te importeren. Rotterdam heeft de ambitie om een belangrijke waterstofhub in Europa te worden. Daarom zoekt het Havenbedrijf Rotterdam wereldwijd naar mogelijkheden voor de import van groene waterstof naar Rotterdam. ‘Texas is één van de meest veelbelovende locaties om binnen een paar jaar substantiële hoeveelheden van deze duurzame energie naar Rotterdam te exporteren’, zo luidt het.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl