Opening nieuwe infrastructuur Evonik Antwerpen

Evonik moderniseert infrastructuur Antwerpen

Evonik heeft de infrastructuur op haar site in Antwerpen gemoderniseerd om de opslag- en overlaadcapaciteit voor haar kunstmestproducten AgriLi en blueSulfate te vergroten. Voor deze producten, bijproducten van de methionine-productie, zijn twee nieuwe opslagtanks en een automatisch laadstation voor tankwagens geïnstalleerd.

De twee kunstmestproducten worden in continue productie gedurende het hele jaar vervaardigd. Maar het is een seizoensproduct. Daarom besloot het bedrijf de opslagcapaciteit voor de producten te verhogen. Voor de modernisering van de infrastructuur sloot Evonik een leasing contract af met Tanktransport Peeters, dat al veertig jaar ervaring heeft met het transport van deze chemicaliën.

In een eerste fase zijn bestaande tanks vervangen door twee stalen tanks met een gewicht van 175 ton elk. Hiervoor werkte een projectteam in Hanau en Antwerpen samen. Recentelijk is het automatische laadstation geïnstalleerd. Dankzij de automatisering is de laadtijd verkort en de veiligheid verbeterd.

Op de foto: Ivan Pelgrims (Managing Director Evonik Antwerpen NV), Gaetano Blanda (Head of Animal Nutrition Business Line), Kurt Verstraete (Project Responsible TABEA), Jef Peeters (Managing Director Transport Peeters BVBA), Bob Peeters (Managing Director Tanktransport Peeters BVBA), Emiel Peeters (Founder Tanktransport Peeters BVBA) and Emilia Helsen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl