Reneco en Nordsol bouwen bio-LNG installatie in VK

Nordsol gaat eerste bio-LNG plant van VK ontwikkelen

De Nederlandse ontwikkelaar van bio-LNG installaties Nordsol gaat samen met RenEco de eerste bio-LNG productiefaciliteit van het Verenigd Koninkrijk ontwikkelen. De installatie komt in de buurt van de plaats Rushden op ruim honderd kilometer ten noorden van Londen en zal in het eerste kwartaal van 2024 in gebruik worden genomen.

RenEco verwerkt nu organisch afval en produceert hierbij biogas en elektriciteit. Met de nieuwe installatie kan het deze nu om gaan zetten in LNG. De installatie krijgt een capaciteit om 3,4 ton bio-LNG per jaar te produceren. RenEco wil het biogas in LNG omzetten om dit aan de transportsector te leveren. Nu wordt het biogas vooralsnog gebruikt om warmte en elektriciteit te produceren.

Nordsol heeft de ambitie om meerdere bio-LNG installaties in het Verenigd Koninkrijk te bouwen. Het bedrijf denkt de capaciteit van de RenEco installatie in 2025 te kunnen verdubbelen.

Rendering: Nordsol

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl