Energiepark Pottendijk Shell

Nobian neemt duurzame energie af uit energiepark Pottendijk

Nobian heeft een afname-overeenkomst gesloten met Shell voor de levering van duurzame energie uit het Pottendijk energiepark in Drenthe. Volgens de overeenkomst neemt Nobian de komende tien jaar ongeveer de helft van de jaarlijkse productie van 157 GWh af. Het zonne- en windpark Pottendijk werd eerder dit jaar door Shell opgeleverd. De langetermijn overeenkomst gaat per 1 januari 2024 in.

Nobian sloot vorige maand ook een overeenkomst om de komende tien jaar energie af te nemen van het Mutkalampi windpark in Finland. Dat deed Nobian samen met Heineken, Signify en Philips.

Pottendijk ligt in de buurt van Emmen. Het is momenteel het grootste gecombineerde wind- en zonnepark van Shell in Europa. De 14 windturbines hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 50 MW en de 90.000 zonnepanelen hebben ook een gezamenlijke capaciteit van 50 MW.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl