Aftrap Ineos Project One

Tweede fase Project One Ineos van start

INEOS Olefins Belgium heeft de opdracht voor de realisatie van de tweede fase van de werkzaamheden voor de ethaankraker Project ONE toegekend aan de tijdelijke maatschap Denys-Aertssen. Denys-Aertssen start op korte termijn met de aanleg van de ondergrondse leidingen, tijdelijke installaties en verharde wegen. De opdracht heeft een waarde van bijna 100 miljoen euro en een looptijd van twee jaar.

Vorig jaar december ging de constructie van Project One officieel van start met het plaatsen van de eerste damwand. De afgelopen maanden werd op de site gewerkt door de tijdelijke maatschap Mourik-Aertssen. Dit voorjaar kan zodoende de tweede fase van de werkzaamheden beginnen. Ineos schat de kosten voor dit deel van het werk op ongeveer 100 miljoen euro. Het maatschap Denys-Aertssen start in april met onder meer het plaatsen van ondergrondse leidingen waaronder riool-, drinkwater-; afwaterings- en bluswaterleidingen, het plaatsen van funderingen voor tijdelijke gebouwen, en het aanleggen van wegen, parking, voetpaden en bushaltes.

Werkzoekenden

Fabien Chalas, Project Director Project ONE is verheugd dat de werkzaamheden volgens plan verlopen en dat nu gestart kan worden met een nieuwe fase. Chalas schat dat in deze fase 150 personen extra op de site aan het werk zullen zijn. Ineos geeft aan dat er nu en in de komende jaren veel extra personeel nodig is voor het Project One. Daarom heeft het bedrijf ook een overeenkomst gesloten met de stad Antwerpen om te werven bij Antwerpse werkzoekenden. Het project zal zo’n 450 directe banen opleveren en duizenden indirecte banen.

De bouw van Project One zal ongeveer vier jaar in beslag nemen. De opstart wordt verwacht in 2026. Met het project is een investering van zo’n 4 miljard euro gemoeid.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl