Argent Energy gaat flink uitbreiden in Amsterdam

Greenergy breidt productiecapaciteit biodiesel uit

Greenergy verhoogt de productie van zijn biodieselfabriek in Amsterdam met ruim 25 procent. Ook de voorbehandelingseenheid krijgt een upgrade, zodat deze een breder aanbod aan afvaloliën kan verwerken tot grondstof voor de biodieselfabriek. In 2023 wil Greenergy de extra capaciteit in gebruik nemen.

De fabriek in Amsterdam is oorspronkelijk gebouwd om nieuwe (virgin) plantaardige oliën te verwerken maar werd vervolgens niet in gebruik genomen. In 2018 nam Greenergy de fabriek over van Oiltanking. Het bedrijf bouwde de fabriek om zodat deze gebruikte frituuroliën kon verwerken in plaats van plantaardige oliën. De biodieselproductie kon in 2019 worden opgestart.

Argent Energy

Biobrandstoffenproducent Argent Energy breidt ook uit in het Amsterdamse havengebied. Argent vervijfvoudigt haar productiecapaciteit met de bouw van twee nieuwe lijnen. Het bedrijf produceert nu 100.000 ton biodiesel per jaar en breidt dit uit naar 540.000 ton.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl