UBQ bouwt recyclefabriek in Bergen op Zoom

Het Israëlische bedrijf UBQ Materials wil in Bergen op Zoom een fabriek bouwen die huishoudelijk afval omzet in een thermoplastisch materiaal. De productiefaciliteit moet vanaf eind 2022 zo’n 70.000 ton UBQ-materiaal gaan produceren.

Een deel van de productie, 10.000 ton per jaar, gaat naar Ducor Petrochemicals in Rotterdam. Dit bedrijf vermengt het thermoplastische materiaal met eigen PP-harsen. Het moederbedrijf van Ducor, het Israelische Bazan, wil tegen 2025 vijftien procent groene polymeren en tegen 2030 dertig procent groene polymeren produceren.

UBQ gebruikt een gepatenteerd proces om gemeentelijk afval te verwerken. Het proces is volgens het bedrijf energiezuinig, en bovendien gebruikt het geen water en produceert het ook geen afvalwater. Het geproduceerde materiaal lijkt op plastic en kan daar eventueel gemakkelijk mee worden vermengd. Het kan zeer breed worden toegepast, van pijpen en pallets tot winkelwagentjes en auto-onderdelen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl