Avantium krijgt 7,5 miljoen subsidie voor FDCA-fabriek

Avantium krijgt 7,5 miljoen euro subsidie voor de bouw van een vijf kiloton FDCA (furandicarboxylzuur) fabriek op het Chemiepark in Delfzijl. In de fabriek kan het bedrijf plantaardige grondstoffen omzetten in FDCA, een belangrijke grondstof voor PEF.

Deze subsidie, toegekend door het Nationaal Programma Groningen, maakt deel uit van een financieringsmix van dertig miljoen euro die Avantium en het Groningse consortium in januari 2020 zijn overeengekomen en die eerder is aangekondigd. Het Nationaal Programma Groningen -een samenwerkingsverband tussen het Rijk, de Provincie Groningen en tien gemeenten -investeert in projecten die bijdragen aan de toekomst en welvaart van Groningen, gericht op economische ontwikkeling, de kwaliteit van de leefomgeving, energietransitie en duurzaamheid. Het bestuur van het Nationaal Programma Groningen heeft Avantium’s FDCA-fabriek bevestigd aangewezen als een ‘icoonproject’ voor de regio.

De FDCA-fabriek wordt in 2023 opgestart en zorgt voor ongeveer zestig banen in de regio.

Delen:
Author