Shell Moerdijk start met groot onderhoud

Shell Moerdijk start eind augustus met groot onderhoud. Het gaat om onderhoud aan een van de fabrieken. Dit zou eigenlijk in mei al hebben plaatsgevonden, maar is toen uitgesteld.

In april maakte het bedrijf bekend het onderhoud dat gepland stond voor mei uit te stellen. Shell Moerdijk is een essentiële schakel in de keten ‘Rotterdam en België/Duitsland’. Het uitstel van groot onderhoud langs deze lijn heeft geleid tot onze beslissing om ook tot uitstel over te gaan. ‘Zo zorgen we ervoor dat er juist in deze coronatijden geen kinken komen in de vitale processen en productleveranties’, schreef Shell in april.

Tijdens de stop komen 700 extra mensen op de site. Door het uitstel kan Shell Moerdijk de RIVM-maatregelen nog beter doorvoeren. In een filmpje van het bedrijf zegt Cornee van der Wel (turn around event manager) dat ze hebben kunnen leren van stops op de eigen site en de turnaround bij Shell Pernis.

Delen:
Author