[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bedrijven hebben vol trots hun medewerkers bij ons aangemeld als Techniekheld. Daaruit hebben wij drie finalisten gekozen die enthousiast over hun beroep kunnen vertellen en wel eens extra in het zonnetje gezet mogen worden: Sander van Ruijven (Croonwolter&dros), Jorn ter Braak (Facta) en het duo Nickel van de Mortel en Sebastiaan Guzik (Sitech) maken dit jaar kans op de titel Techniekheld 2021.
De industrie wemelt van de techniekhelden die in de anonimiteit hun werk doen. Want hoe kunnen we de basisproducten maken voor autoās, smart phones of medicijnen zonder technici die de machines en installaties in conditie houden? De techniekheld mag wat ons betreft best eens op het podium worden gehesen. Op 7 oktober tijdens ons congres iMaintain Techport maken we bekend wie zich een jaar lang Techniekheld 2021 mag noemen.
Leer de finalisten alvast wat beter kennen:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Sander van Ruijven
Van Ruijven (33 jaar) is asset manager digitalisering bij de afdeling Infra van Croonwolter&dros. Zijn doel is om het werk van collegaās makkelijker te maken met behulp van digitalisering. Zo ontwikkelde hij met zijn team een Internet Of Things-toolkit waar je elke sensor op kunt aansluiten die je wilt. De toolkit past in een koffer en je kunt hem meenemen naar elk project.
Een andere oplossing die is ontwikkeld, is een soort dynamisch document waarin je Wordtekst kunt combineren met computercode die specifieke bewerkingen uitvoert. āNormaal maak je een rapportage in Word en daarin kopieer je grafiekjes en tabellen uit Excel. Nu kun je met Ć©Ć©n druk op de knop realtime data in een rapportage zetten. Ook het maken van planningen kunnen we hiermee automatiseren.ā
Lees hier een uitgebreid interview met Van Ruijven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Jorn ter Braak
Ter Braak (33 jaar) is ooit opgeleid als autodiagnosetechnicus, maar miste het avontuur. Dat vond hij wel in zijn baan als monteur buitendienst bij rotating equipmentspecialist Facta. De ene week staat hij te sleutelen aan boord van een schip, en de week erop fungeert hij als voorman van een groot project in de chemische industrie.
Opvallend is volgens zijn werkgever dat Ter Braak graag betrokken blijft als hij klaar is met zijn werk bij een klant. āIk blijf graag betrokken in de financiĆ«le afhandeling en vraag na of de klant tevreden is. Dan zie je waar eventueel te veel kosten worden gemaakt en waar het werk efficiĆ«nter kan. Ik ben nauw betrokken bij de projecten die ik doe. Ik wil niet de deur uitstappen bij een klant en me er dan niks meer van aantrekken.ā
Lees hier een uitgebreid interview met Ter Braak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Nickel van de Mortel en Sebastiaan Guzik
Met meer dan tachtig sensoren op elf assets is het Nickel van de Mortel (23 jaar, service delivery manager), Sebastiaan Guzik (32 jaar, reliability engineer), en hun team bij Sitech Services gelukt om het falen van assets in de kunstmestfabriek op de Chemelot site in Geleen te voorspellen.
Een van Sitechs klanten wilde de prestaties van een aantal assets van haar fabriek in Geleen verbeteren. Het ging daarbij om assets die de meeste impact hadden vanwege onderhoudskosten en derving. Met behulp van data-analyse monitort Sitech nu de assets om zo vroegtijdig falen te kunnen detecteren. Nog niet eerder is volgens de twee een combinatie van Industry 4.0 en big data op zoān grote schaal, elf assets en meer dan tachtig sensoren, toegepast in de industrie.
Lees hier een uitgebreid interview met het duo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]