Neste, Borealis en Covestro werken samen voor recycling autobanden

Neste, Borealis en Covestro verwerken autobanden tot nieuwe plastics

Neste, Borealis en Covestro gaan samen oude autobanden recyclen tot hoogwaardige plastics voor de automobielindustrie. De drie partijen passen een chemisch recycling proces toe om de autobanden tot basischemicaliën te verwerken en verder tot polycarbonaten met een hoge zuiverheid. Deze kunnen dan worden gebruikt in bijvoorbeeld onderdelen van koplampen of de roosters van de radiatoren.

Volgens de overeenkomst zorgt Neste voor de technologie om de vloeibaar gemaakte autobanden om te vormen in grondstoffen voor polymeren en chemische processen. Neste levert het product vervolgens aan Borealis. Dat bedrijf ve

Neste, Borealis en Covestro verwerken samen oude autobanden

Neste, Borealis en Covestro verwerken samen oude autobanden

rwerkt deze grondstoffen tot fenol en aceton, dat dit op haar beurt levert aan Covestro. Covestro kan deze stoffen gebruiken om polycarbonaten te maken.

De eerste producten voortkomend uit deze samenwerking zijn al beschikbaar omdat de drie partijen de eerste batch van hun projectonderdeel geproduceerd hebben. Naast polycarbonaten overwegen de bedrijven ook de productie van polyurethanen. Volgens Neste, Covestro en Borealis zijn dit type projecten goed op te schalen.

Op de grote foto (c)Covestro: Jeroen Verhoeven (Neste), Thomas Van De Velde (Borealis), Guido Naberfeld (Covestro)

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl