Borealis plastic recycling

Borealis investeert in recyclingfabriek voor polyolefines in België

Borealis investeert in Beringen in België in een semi-commerciële demonstratiefabriek voor de compounding van polyolefinen op basis van recyclaten (rPO). In deze lijn kan het bedrijf mechanisch gerecycled afval omzetten in polypropyleen en polyethyleenmaterialen.

De nieuwe installatie is bedoeld om operationele ervaring op te doen en technologisch inzicht te verkrijgen om de capaciteit voor mechanische recycling verder op te schalen. Het bedrijf start dit jaar nog met de bouw van de fabriek. In de eerste helft van 2025 zal de lijn volledig operationeel zijn. Borealis koos ervoor om de demonstratiefabriek op de Belgische site te bouwen vanwege de aanwezigheid van verschillende, lokale, potentiële recyclaatleveranciers.

De nieuwe verwerkingslijn maakt gebruik van de gepatenteerde Borcycle technologie van Borealis, waarmee een breed scala aan recyclaatflakes van zowel PP- als HDPE-afval verwerkt kan worden. De semi-commerciële demonstratielijn zorgt ervoor dat de totale verwerkings- en compoundingcapaciteit van Borealis wordt uitgebreid.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl