AkzoNobel

AkzoNobel sluit drie productiesites – één in Nederland

AkzoNobel heeft bekend gemaakt dat het drie productiesites wil gaan sluiten. Eén van de sites is die in Groot-Ammers in Nederland. Daarnaast gaat het om de lokaties in Cork in Ierland en Lusaka in Zambia. De productie van de sites wordt verplaatst naar andere sites.

Het sluiten van de productielocaties is het eerste deel van een grootschalig meerjarig reorganisatieplan om de efficiëntie van het bedrijf te verbeteren. Het plan moet eind 2026 zijn afgerond. AkzoNobel wil zich richten op lokaties met een grotere schaal en hogere kostenefficiency waardoor ze haar concurrentiekracht kan verbeteren.

Het bedrijf heeft de vakbonden ingelicht over de plannen en de volgende stappen.

AkzoNobel produceert in Groot-Ammers decoratieve coatings. Vorig jaar vierde de lokatie nog haar 120-jarige bestaan.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl