Yara Sluiskil

Yara sluit overeenkomst met Kongsberg Digital voor ontwerp digitale twin voor CO2 project Sluiskil

Yara International heeft een tweejarige overeenkomst gesloten met  Kongsberg Digital, leverancier van industriële software, voor de ontwikkeling van digitale twintechnologie voor Yara’s fabriek in Sluiskil.

De twintechnologie zal worden gebruikt in het project voor de opvang van CO2 in de fabriek van Yara in Sluiskil. Hier wordt een nieuwe afvanginstallatie gebouwd om CO2-gas om te zetten in vloeistof voordat het per schip wordt vervoerd voor injectie en opslag in reservoirs in de Noordzee.

De twintechnologie speelt een essentiële rol in dit project door bij te dragen aan efficiënte samenwerking en voorbereidingen voor gegevensoverdracht van project naar exploitatie voordat de installatie operationeel is. De digitale twin zorgt voor een “digitale draad” door alle projectfasen heen en naar de exploitatie- en onderhoudsfase.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl