Exxonmobil offshore

Petrogas wint eerste aardgas vanaf A15-platform

Petrogas E&P Netherlands heeft het eerste gas gewonnen uit het A15-project in de Nederlandse Noordzee. Het bedrijf werkt samen met EBN, Rockrose en TAQA in dit project. Vanaf het A15 platform wint het bedrijf uit drie bronnen aardgas.

Petrogas E&P is een olie- en gasbedrijf uit Oman. Het dochterbedrijf in Nederland heeft aandelen in verschillende offshore blokken op het Nederlandse continentale plat. Petrogas nam in 2014 de aandelen van Chevron E&P Netherlands over. Hierbij kreeg het een aandeel in 11 blokken in het Nederlandse deel van de Noordzee.

Het A15 platform werd gebouwd en geïnstalleerd door Enersea, HSM Offshore Energy, Heerema Marine Contractors, Allseas, Noble Drilling, Bluestream en DCN Diving.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl