Air Liquide Benelux neemt duurzame energie af van Vattenfall

Air Liquide Benelux gaat vanaf 2026 duurzame energie afnemen van Vattenfall. De twee bedrijven ondertekenden een zogeheten Power Purchase Agreement voor een periode van 15 jaar, startend in 2026. Air Liquide neemt volgens de overeenkomst energie af van het windpark Hollandse Kust Zuid. Het gaat hierbij om 115 MW geïnstalleerd vermogen.

Het is voor Air Liquide in de Benelux de tweede overeenkomst voor afname van duurzame energie. In totaal komt de opgestelde capaciteit duurzame energie waarvoor het bedrijf een overeenkomst sloot op zo’n 270 MW. Dat is voldoende om in 70 procent van de elektriciteitsvraag in de Benelux te voldoen. Air Liquide berekent dat het zo tot wel 8,5 miljoen ton CO2 gedurende de looptijd van de contracten kan reduceren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl