Rendering BLC

Bunge Loders Croklaan bouwt nieuwe fabriek aan Noordzeekanaal

Producent van plantaardige oliën Bunge Loders Croklaan (BLC) gaat een nieuwe fabriek bouwen op industrieterrein HoogTij aan het Noordzeekanaal. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met het bedrijf.

Op de nieuwe site worden de activiteiten van twee bestaande sites van BLC samengevoegd. Momenteel heeft het bedrijf een terminal in Rotterdam en een verwerkingsfabriek in Wormerveer. De nieuwe duurzame fabriek vervangt de productielocatie van moederbedrijf Bunge in Rotterdam die het bedrijf in 2021 verkocht aan Neste.

Uitstoot verminderen

BLC wil op de nieuwe locatie in 2030 de uitstoot met 90 procent verminderen ten opzichte van de huidige gezamenlijke uitstoot in Wormerveer en Rotterdam. BLC heeft zijn roots in Zaanstad. Het bedrijf startte in 1891 als Crok & Laan en groeide door de jaren heen uit tot een wereldspeler.

De huidige BLC-locatie in Wormerveer krijgt een woon-werkbestemming.

De Rotterdamse site werd in 2021 verkocht aan Neste. Tot en met 2024 huurt Bunge de site op de Maasvlakte van Neste.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl