Mammoet verplaatst reactoren op Duitse raffinaderij

Mammoet verplaatst reactoren op Duitse raffinaderij

Op de raffinaderij van TotalEnergies in het Duitse Leuna zijn alle reactoren en bijbehorende apparatuur van de POX methanol-fabriek vervangen. Het bedrijf nam Mammoet in de arm om deze zware werkzaamheden uit te voeren.

Het was niet mogelijk om de plant stil te leggen omdat de productie moest blijven doordraaien. Daarom kon slechts één oude reactor per keer worden verwijderd en een nieuwe worden teruggeplaatst. Mammoet gebruikte voor de werkzaamheden een Liebherr LR 1750 crawler crane. Deze kan een gewicht van 140 ton hijsen en verplaatsen. Dit was nodig omdat de componenten tijdelijk moesten worden neergezet op ongeveer 200 meter van de definitieve positie.

Mammoet verplaatste de gehele stalen module, inclusief alle apparatuur, met behulp van een speciaal systeem om de lading in balans te houden.

Foto’s: Mammoet

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl