Haven Amsterdam krijgt nieuw gebouw voor circulaire bedrijven

De haven van Amsterdam krijgt een nieuw gebouw voor innovatieve (startende) circulaire bedrijven. Het havenbedrijf bouwt in de buurt van station Sloterdijk een nieuw onderkomen voor ondernemers die zich richten op circulaire bouw, food, alternatieve brandstoffen, digitalisering en andere havengebonden activiteiten. Het havenbedrijf verwacht dat Prodock 2 in 2026 in gebruik wordt genomen.

Het huidige gebouw, Prodock 1 voldoet niet meer aan de eisen voor het vestigen van circulaire partijen. Daarbij voldoet het ook niet aan de eisen voor de hoogste energieklassen. Grootschalig onderhoud is volgens het Havenbedrijf niet meer rendabel vanwege de hoge kosten. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het gebouw dan ook gesloopt.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl