Blue Plastics verzekert zich van grondstoffen met overeenkomst Ortessa

Ortessa Groep gaat deelnemen in de innovatieve plastic recycler Blue Plastics. Ortessa zorgt in de overeenkomst voor de aanvoer van afvalplastics naar de recyclingplant van Blue Plastics.

Blue Plastics ontwikkelde de CleanBlueTech (CBT) technologie waarbij het gebruik maakt van oplosmiddelen en een gesloten wastechnologie om geuren, lijm, drukinkt en organische resten van plastic folie afval te verwijderen. In vergelijking met andere wastechnieken, gebruikt de CBT-technologie geen water. Het energieverbruik is 70 procent lager dan bij primaire productie van plastic. Het eindproduct is een transparant en geurvrij granulaat. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van nieuw materiaal.

In de eerste fabriek van Blue Plastics, die ze op de Brightlands Campus gaat bouwen, wordt verpakkingsfolie verwerkt. De milieu-impact van deze plastic stroom is hoog, omdat deze na een kort functioneel gebruik al afval wordt. In de toekomst kunnen ook HDPE, PP en PET worden gewassen en gerecycled.

De samenwerking met Ortessa is voor Blue Plastics van belang om continuïteit in de aanvoer van afvalplastics te garanderen voor de installatie die op de Brightlands Campus wordt gerealiseerd. Deze demonstratie-installatie krijgt een capaciteit van vier ton per uur.

Blue Plastics wil in de komende tien jaar vijf fabrieken realiseren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl