Nieuwe bronnen voor C en H in drie vlogs

Willen we van fossiele bronnen af, dan zullen we koolstof en waterstof ergens anders vandaan moeten halen. In Noord-Nederland zijn er met dat doel verschillende projecten gaande. Samen met studenten gingen Industrielinqs en Chemport Europe op bezoek bij verschillende projecten. Bekijk nu de vlogs van deze bezoeken. 

 

Vlog 1: meerdere wegen voor waterstof

Samen met PhD-kandidaat Thomas Freese (ARC CBBC) en student Emiel Broekman (Rijksuniversiteit Groningen) zagen we dat waterstof op verschillende manieren duurzaam is te produceren. Uit pekel, uit water en uit organisch afval. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden!

 

Vlog 2: Meer uit afval

Met Thomas en Emiel gingen we ook op bezoek bij EEW. De afvalverbrander wil in Delfzijl steeds meer waardevolle grondstoffen uit het afval halen. Denk aan plastics, metalen en straks zelfs CO2.

 

Vlog 3: ’s Werelds grootste afvalscheider

De Eemsdelta krijgt de grootste high tech afvalscheider ter wereld. Een bijzonder bezoek aan BioBTX, Bollegraaf en Clariter, samen met Tessa de Koning Gans (ARC CBBC, University of Twente) en Jasper te Walvaart (Rijksuniversiteit Groningen, De Chemische Binding).

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl