Lommel krijgt nieuwe fabriek voor plastic recycling

Fost Plus, actief in de recycling van huishoudelijke verpakkingen in België, gaat een nieuwe recyclingfabriek bouwen voor plastic verpakkingen in polypropyleen (PP) en polyetheen (HDPE). Het bedrijf ontwikkelt de fabriek samen met de Belgische dochter van Morssinkhof Rymoplast Groep.

De nieuwe installatie zal worden gebouwd in Lommel en is de vijfde voor recycling van plastic verpakkingsmaterialen in België. Drie van deze zijn inmiddels operationeel. De nieuwe fabriek krijgt een verwerkingscapaciteit van 40.000 ton plastic verpakkingen. Deze worden mechanisch gerecycled tot regranulaat of gerecyclede kunststofkorrels. Het is de bedoeling dat de nieuwe fabriek in oktober 2024 in gebruik wordt genomen. Als alle vijf de installaties operatief zijn, kan tegen 2025 meer dan 75 procent van het Belgische plastic verpakkingsmateriaal in eigen land gerecycled worden.

Met de bouw van de nieuwe fabriek is een investering van 30 miljoen euro gemoeid. Dankzij de komst van het nieuwe recyclagecentrum zullen er op termijn 65 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd worden.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl