nieuwe jv envalior

Engineer materials DSM en Lanxess samen verder als Envalior

DSM verkocht vorig jaar zijn materialentak (Engineering Materials)  aan het Duitse chemiebedrijf Lanxess en investeerder Advent. Zij hebben de joint venture omgedoopt tot Envalior. De gezamenlijke omzet van het nieuwe bedrijf bedraagt zo’n 4 miljard euro. Wereldwijd heeft Envalior ongeveer 4000 werknemers in dienst.

Calum MacLean, CEO bij Envalior: ‘Door twee zeer complementaire bedrijven samen te brengen, hebben we een echte marktleider gecreëerd die waarde zal realiseren en vooruitgang zal stimuleren voor onze klanten, onze werknemers, onze aandeelhouders en de maatschappij als geheel.’

Automobielsector

Envalior levert lichtgewicht materialen voor de automobielsector. Het gaat hierbij om onderdelen die nu nog in metaal zijn vervaardigd en die door polymeren vervangen kunnen worden. Ook maakt het bedrijf materialen die hun toepassing vinden in batterij- en oplaadsystemen, elektronische controlesystemen, vermogenselektronica en vele andere automobieltoepassingen.

Het bedrijf bestaat uit drie wereldwijde divisies: Performance Materials, Specialty Materials en Intermediates.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl