Nieuw hoofdkantoor Covestro Nederland

Covestro opent Nederlands hoofdkantoor in Geleen

Covestro heeft vandaag in Geleen officieel haar nieuwe Nederlandse hoofdkantoor geopend. Het bedrijf is sinds 2021 actief in Nederland. Toen nam Covestro de harsentak en de functionele materialen business van DSM over. Momenteel heeft het bedrijf ongeveer 800 medewerkers verdeeld over zes vestigingen in Nederland. Daarnaast heeft het een belang in twee joint ventures.

Covestro koos bewust voor vestiging op de Brightlands Chemelot Campus in de Gemeente Sittard-Geleen. ‘Een geweldige locatie, waar business innovatie ontmoet en waar talent & kennis in een uniek ecosysteem samenkomen. Dé ideale plek dus om verder te groeien met onze innovatieve en duurzame materialen.”, aldus Jacqueline Kusan-Bindels, Site Manager voor Covestro in Geleen.

Covestro opereert sinds 2015 als onafhankelijk bedrijf. Eerder maakte het deel uit van de chemie- en plasticsactiviteiten van Bayer onder de naam Bayer MaterialScience.

Nederlandse vestigingen

Covestro heeft in Nederland naast de vestiging in Geleen ook R&D en productiesites in Zwolle, Waalwijk, Hoek van Holland, Amsterdam en Nieuwegein. Samen met LyondellBasell neemt Covestro deel in een joint venture op de Maasvlakte. De jv Amulix in Zwolle richt zich op bioafbreekbare coatings voor zaden.

Circulariteit

Yvonne Salvino-Meijer, Wethouder van onder meer Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt van de gemeente Sittard-Geleen, was aanwezig op het openingsevent. Zij voegt toe: “Dat Covestro heeft beslist om zijn hoofdkantoor hier te vestigen, is een mooie ontwikkeling voor onze gemeente Sittard-Geleen en de regio. Niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor de omgeving. We zijn op weg naar een regio die voorop loopt op het gebied van circulariteit en bedrijven als Covestro helpen daar in grote mate aan mee.”

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl