Schrijf nu in: Eemsdeltavisie 2023 / Chemport Europe Jaardiner

16 mei in Delfzijl
Thema: Nieuwe bronnen voor C en H
Met ook: Verkiezing Plant Manager of the Year 2023

We willen af van fossiele grondstoffen. Maar hoe komen we straks aan de koolstof en waterstof als chemische bouwstenen voor waardevolle materialen? In Noord-Nederland zijn de eerste stappen zichtbaar van de grondstoffentransitie. Denk aan de grote plannen voor de productie van groene waterstof en de verscheidene initiatieven op het gebied van koolstof uit afval, biomassa en zelfs CO2.

 

 

Programma

13u00 – Inloop en registratie

13u30 – Opening  + keynote

14u00 – Nieuwe bronnen voor C en H in Noord-Nederland 

Studenten bezoeken verschillende projecten in de Eemsdelta die nieuwe bronnen voor koolstof en waterstof gaan inzetten. Tijdens EDV23 tonen ze vlogs over hun bezoeken en presenteren de bedrijven, waaronder EEW en Chemie Park Delfzijl, kort hun visie.

15u00 – Pauze

15u30 – Nieuwe bronnen voor C en H in breder perspectief

Talks en debat over de kansen en uitdagingen in de grondstroffentransitie.

16u10 – Aftrap Electro Trail Europe 2023

Drie prijswinnende studenten van de RuG gaan in juni samen met Industrielinqs en Voltachem op pad langs verschillende industriële elektrificatieprojecten in Europa. Al vloggend en bloggend. Als prelude tonen ze hun vlog over projecten in de Eemsdelta.

16u25 Pitches Plant Manager of the Year

De finalisten van de Plantmanager of the Year  kunnen zich voor de laatste keer laten zien voordat de juryleden definitief hun punten gaan verdelen. Ook de zaal mag meestemmen voor twintig van de honderd punten.

17u30  – Borrel + inloop diner 

18u30 – Jaardiner Chemport Europe met bekendmaking Plant Manager of the Year 2023

 

Initiatiefnemers:

              

 

Delen:

suzanne@industrielinqs.nl