Shell hijst platform op zijn plek Moerdijk Skyline

Voortgang Skyline project Shell Moerdijk

Shell maakt voortgang met haar Skyline project op Moerdijk. Het bedrijf laat weten dat het bovenste deel van de fornuizen 5 en 6 – het zogenoemde fan platform – onlangs bovenop de kraakinstallatie zijn geplaatst. Shell gebruikte hiervoor de speciaal voor deze klus ontwikkelde ringkraan van Mammoet.

Op het platform komen de flue gas fans – de rookgasventilatoren. Fornuizen 5 en 6 zijn de eerste fornuizen die worden omgebouwd. Binnen het Skyline project worden de 16 oudste fornuizen van de kraakinstallatie in Moerdijk in fasen gemoderniseerd en vervangen door acht nieuwe. Gezamenlijk krijgen ze dezelfde capaciteit als de voorgangers.

Beeld: Shell

Delen:
Tags

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl