ondertekening overeenkomst Evides Shell Holland Hydrogen 1

Evides levert demiwater voor Holland Hydrogen I

Evides Industriewater gaat de komende 15 jaar demiwater leveren voor de groene waterstoffabriek Holland Hydrogen I, die Shell op de Tweede Maasvlakte bouwt. Onderdeel van de overeenkomst is de aanleg van een nieuwe demiwaterleiding naar de waterstoffabriek op het H2 Conversiepark in de Rotterdamse Haven.

Bij de productie van waterstof is water van zeer hoge kwaliteit een onmisbare grondstof voor de elektrolyse en koeling. De Holland Hydrogen 1 is de grootste hernieuwbare waterstoffabriek van Europa en gaat 60.000 kilogram hernieuwbare waterstof per dag produceren. In 2025 moet de fabriek in bedrijf zijn.

Op de foto Annette Ottolini, algemeen directeur van Evides Waterbedrijf en Ruben van Grinsven, general manager Integrated Hydrogen Projects van Shell.

Foto Evides

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl