Zonne-energie

PowerField haalt 500 miljoen euro op voor zonne-energieprojecten

Het zonne-energiebedrijf PowerField heeft bekend gemaakt 500 miljoen euro te hebben opgehaald om op te schalen. Het bedrijf gaat de middelen gebruiken voor de verdere ontwikkeling van een geïntegreerd platform waarop zonneparken, laadstations voor elektrische auto’s en batterijen elkaar aanvullen.

Momenteel heeft PowerField bijna 300 MWp aan operationele en bouwklare zonprojecten in Nederland. Bij de zonneparken plaatst het bedrijf batterijen om de piekenergie op te slaan. Het bedrijf heeft de ambitie om de grootste virtual power plant van Europa te bouwen. Hierbij combineert het zonne-energie met opslag in batterijen en laadfaciliteiten voor elektrische auto’s.

De nu aangekondigde financiering wordt verschaft door de institutionele belegger EIG en Landesbank Baden-Württemberg (LBBW).

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl