Polyester textiel

Fairbrics bouwt in Antwerpen pilotinstallatie om polyester uit CO2 te maken

De Franse innovatieve onderneming Fairbrics heeft 22 miljoen euro opgehaald om haar technologie, om polyestervezels uit CO2 te produceren, op te schalen. Samen met dertien Europese partijen ontving het 17 miljoen euro vanuit een fonds van de Europese Unie. 5 miljoen euro komt van de andere partijen. Met het geld wil het bedrijf een pilot-installatie en een demonstratieplant bouwen. Deze zouden in het Antwerpse havengebied moeten komen.

Fairbrics ontwikkelde een technologie om CO2 om te zetten in polyester. In 2024 wil het een pilot-installatie in bedrijf hebben met een capaciteit van 100 kilo per dag. In 2026 zou een demonstratieplant van een ton per dag realiteit moeten zijn. De geproduceerde polyestervezels kunnen worden gebruikt in kleding, sportuitrustingen, automobiel- en verpakkingsindustrie. Het benodigde CO2 kan worden onttrokken van bedrijven in de Antwerpse haven.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl