Europese bijdrage voor duurzame projecten

Europese subsidies voor waterstoftechnologie beschikbaar

De nieuwe Call for Proposals van het Europese programma Clean Hydrogen Partnership is gepubliceerd. In totaal is 195 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van baanbrekende waterstoftechnologie. Projecten kunnen vanaf 31 januari worden ingediend.

Er zijn 26 verschillende onderwerpen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd. Voor productie van hernieuwbare waterstof is 49 miljoen euro gereserveerd. Voor waterstof opslag en distributie is 36 miljoen euro beschikbaar. 25,5 miljoen euro voor Transport, 19 miljoen voor warmte en energie-opwekking. Een bedrag van 38 miljoen euro gaat naar projecten in Hydrogen Valleys en voor strategisch onderzoek en multidisciplinaire projecten is respectievelijk 20 en 7,5 miljoen euro opzij gezet.

Bij het beoordelen van de projecten wordt vooral gekeken naar synergieën met andere Europese, nationale en regionale partnerships en programma’s. De deadline voor indiening van projecten is 18 april.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl