Lyondellbasell Maasvlakte

LyondellBasell verhoogt doelstellingen emissiereductie

LyondellBasell wil in 2030 42 procent minder CO2 uitstoten dan in 2020. Daarnaast heeft het bedrijf zich tot doel gesteld om de zogenaamde Scope 3 -emissies (indirecte emissies in de waardeketen) in 2030 te reduceren met dertig procent ten opzichte van 2020. Het zal hierbij de richtlijnen van het Science Based Targets-initiatief (SBTi) volgen. Tegen 2050 wil LyondellBasell de directe uitstoot en de emissie van aangekochte energie tot nul terugbrengen (Scope 1 en Scope 2 emissies).

LyondellBasell heeft in haar langetermijnplan de benodigde investeringen opgenomen om de doelen te bereiken. Op korte termijn gaat het bedrijf duurzame energie afnemen in Texas en gaat het het gebruik van steenkool in de Duitse vestiging in Wesseling afbouwen. Eind 2023 wordt de raffinaderij in Houston gesloten.

De meeste initiatieven gaan vanaf 2024 van start. Het bedrijf kijkt in 2024 naar terugwinning van proceswarmte, elektrificatie van een grote procesturbine en optimalisatie van de vraag naar stoom in haar vestiging in Wesseling. Dankzij  geavanceerde digitalisering zal het bedrijf de warmtehuishouding van haar apparatuur optimaliseren in haar vestiging in Channelview, Texas in 2025. Daarnaast zal het bedrijf jaarlijks 2 miljoen ton gerecycleerde en hernieuwbare polymeren produceren en op de markt te brengen.

LyondellBasell heeft vier productielocaties in Nederland. Drie in het Rotterdamse havengebied en één in Moerdijk.

Op de foto de PO/SM fabriek op de Maasvlakte.

Delen:

monique@industrielinqs.nl