Eerste paal pyrolyse-olie upgrader Shell Moerdijk

Eerste paal pyrolyse-oliefabriek Shell Moerdijk de grond in

Gisteren is symbolisch de eerste paal voor de nieuwe pyrolyse-olie upgrader van Shell op het Chemicals Park Moerdijk de grond in gegaan. De nieuwe fabriek gaat plastic afval verwerken tot pyrolyse-olie die kan worden gebruikt voor de productie van chemicaliën.

In de fabriek worden moeilijk te recyclen plastics als grondstof gebruikt. De investering in deze nieuwe installatie sluit aan bij Shells ambitie om de chemische recyclingindustrie verder te ontwikkelen De fabriek is naar verwachting in 2024 operationeel.

Op de foto Joram Meijerink (Vice President Growth) en Robin Mooldijk (Executive Vice President) – geassisteerd door Richard Zwinkels (General Manager Shell Chemicals Park Moerdijk)

Zie ook:

Nieuwe circulaire fabriek als opstap naar CO2-neutraal Shell Moerdijk

Oud Shell kantoor Moerdijk maakt plaats voor pyrolyse-olie-upgrader

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl