Recycling

EIB geeft Renewi lening voor investeringen in recycling en biogas

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een leenovereenkomst ter waarde van 40 miljoen euro gesloten met recyclingbedrijf Renewi, om de nieuwe investeringen van de onderneming in Nederland en België gedeeltelijk te bekostigen.

De lening is bestemd voor drie projecten; Ten eerste de bouw van drie nieuwe verwerkingslijnen voor afval in Vlaanderen, ten tweede de bouw van een nieuwe sorteerinstallatie voor harde plastics op de Nederlandse locatie Acht, waar hoogwaardige secundaire plastics geproduceerd zullen worden. Tenslotte financiert het in een upgrade van Renewi’s biogasproductie.

Kris Peeters, Vicevoorzitter van de EIB, licht toe: “Afvalverwerking en -verwijdering worden steeds belangrijker als we de uitstoot en het virgin grondstoffengebruik willen beperken. Dat is reden te over dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Het doet me deugd dat de EIB, Renewi kan bijstaan in zijn brede ambitie om gebruikte materialen een nieuw leven te geven en bovendien kan faciliteren dat het bedrijf zijn activiteiten in België en Nederland verder verduurzaamt.”

Annemieke den Otter, Chief Financial Officer bij Renewi, voegde hieraan toe: “Renewi is enorm trots op deze steunbetuiging van de EIB voor investeringen in groene infrastructuur in zowel Nederland als België. De strijd tegen klimaatverandering wordt niet gewonnen zonder onze economie circulair in te richten en meer materialen opnieuw te gaan gebruiken. Voor deze transitie moet er grootschalig geïnvesteerd worden in geavanceerde technologieën. Wij zijn bereid ons volledig in te zetten voor deze versnellende transitie door onophoudelijk te investeren, te innoveren en ons te ontwikkelen tot dé ‘waste-to-product’-partner in de EU. We hopen bovendien onze samenwerking met de EIB in de loop der tijd verder uit te breiden.”

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl