Sabic Site Geleen

Synova, Sabic en Technip ontwikkelen fabriek voor chemische recycling plastic

Synova, SABIC Global Technologies (een dochter onderneming van Sabic) en Technip Energies hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een commerciële fabriek voor de productie van olefines en aromaten uit plastic afval.

De technologie die in de fabriek wordt toegepast is gezamenlijk ontwikkeld door Synova en Technip Energies. Het gaat om de kraaktechnologie voor vaste stoffen MILENA van Synova en de technologie OLGA van Technip om het gas te conditioneren en het bodemproduct te verwijderen. In de plant wordt het plastic afval omgezet in gas, dat hoogwaardige chemicaliën bevat. Het gas wordt behandeld om vervuilingen te verwijderen en het op de juiste specificaties te brengen. Daarna kan het worden bijgemengd in een stoomkraker. De nieuwe installatie zal worden geïntegreerd in één van de stoomkrakers van Sabic.

Combinatie

Het MILENA proces is een indirecte vergassingstechnologie. Het betreft een combinatie van een circulating fluidized bed, pyrolyse en bubbling fluidized bed in één reactor. In eerste instantie was de technologie ontwikkeld om biomassa te vergassen en het gas op te zuiveren. De ontwikkeling bleek ook goed toepasbaar voor plastic reststromen.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt Sabic Ventures een aandeel in Synova. De investering van Sabic wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de technologie en engineering.

De bedrijven maakten overigens niet bekend waar de installatie gebouwd zal worden. Ook werden geen mededelingen gedaan over de timing of de grootte van de investering.

Op de foto de site van Sabic in Geleen.

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl