Koole neemt Alkion over

Koole Terminals neemt branchegenoot over

Koole Terminals in het Botlekgebied Rotterdam heeft branchegenoot Alkion Terminals overgenomen. De gezamenlijke onderneming heeft wereldwijd 20 terminals in zeven landen, 900 medewerkers en een totale opslagcapaciteit van 5,3 miljoen kubieke meter. Voorlopig worden de twee bedrijfsnamen behouden.

Koole Terminals bezit 11 terminals in Europa met een totaal opslagvolume van 4,1 miljoen kubieke meter. Alkion, dat de afgelopen vijf jaar hard is gegroeid, heeft negen terminals in Zuid-Europa en Nederland die in totaal een opslagvolume van 1,2 miljoen kubieke meter omvatten.

De overname versterkt volgens Koole CEO John Kraakman de positie van het bedrijf in de opslag van chemicaliƫn en biobrandstoffen. Hij verwacht dat Alkion onder de vleugels van Koole verder kan groeien, met de opslag van hernieuwbare grondstoffen en de uitbreiding van de bestaande negen terminals.

Het is de grootste overname van Koole tot nu toe. In 2018 kocht Koole de Rotterdamse olieopslagterminal van het Noorse terminal- en scheepvaartbedrijf Odfjell. In 2019 volgde een kleinere overname met de acquisitie van het Gelderse terminalbedrijf Riho Holding. Momenteel bouwt Koole samen met het Amsterdamse bedrijf Marvesa, dat claimt marktleider te zijn in de productie van oliƫn en vetten voor de diervoederindustrie, een tankterminal in de Botlek.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl