Grasland

ICL Fertilizers verplaatst kunstmestproductie naar HES Terminal Amsterdam

De gemeente Amsterdam en ICL Fertilizers hebben een intentieovereenkomst gesloten over de verplaatsing van de kunstmestfabrikant. Het bedrijf verhuist van de Coenhaven naar een een deel van het terrein van HES Bulk Terminal Amsterdam waar ruimte vrijkomt omdat er vanaf 2030 geen steenkool meer wordt overgeslagen in de haven.

Op de nieuwe locatie kan ICL Fertilizers haar activiteiten voortzetten en verduurzamen. Het plan is om op de locatie waar het bedrijf nu nog gevestigd is, vanaf 2029 te beginnen met de bouw van woon-werkgebied Haven-Stad.

De nieuwe kunstmestfabriek gaat op een duurzamere manier kunstmest produceren. Het bedrijf zal fosfaten die worden gewonnen uit rioolwater gaan gebruiken voor de productie, in plaats van het uit mijnen te halen. Voor HES Bulk Terminal betekent de komst van ICL een nieuwe belangrijke stap in de transitie van kolenterminal naar een multi-purpose terminal. Dit proces zijn zij gestart door het streven van Port of Amsterdam om in 2030 een kolenvrije haven te zijn.

 

 

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl