Tacoil Ineos

Ineos wil nieuwe installatie voor recycling plastic afval

Ineos heeft een Memorandum of Understanding gesloten met Plastic Energy om plastic afval te verwerken tot 100.000 ton zogeheten Tacoil. Dit product kan na bewerking worden gebruikt in de stoomkrakers van Ineos.

De twee bedrijven kondigden in 2020 al aan dat zij samen onderzochten of het mogelijk was om een commerciële installatie te bouwen, gebruikmakend van de technologie van Plastic Energy. Het product Tacoil wordt nu al in de kraker van Ineos in Keulen ingezet.

De nieuwe installatie moet tegen het einde van 2026 in gebruik zijn. Het bedrijf maakte niet bekend waar de nieuwe installatie gebouwd zal worden.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl