Lees Petrochem 5 nu tijdelijk online

Met de overname van het Nederlandse Frames verwierf het Amerikaanse Plug Power een system integrator voor de bouw van groene waterstoffabrieken. Zo’n fabriek is immers meer dan alleen de elektrolyzer. ‘Een missend puzzelstukje? We zijn meer een missing link’, stelt Jordi Zonneveld van het nieuwe Plug-onderdeel. Onmisbaar bij de enorme waterstofambitie.

Verder besteden we in deze editie aandacht aan dat het energieverbruik in de EU met minstens 40 procent moet worden gereduceerd. Volgens de Delftse hoogleraar Kornelis Blok kan de industrie met good housekeeping nog belangrijke besparingen behalen. Ook besteden we aandacht aan hoe de toekomst van de brandstoffenmarkt eruit gaat zien.

En het mooiste is om plastic afval mechanisch te recyclen en direct weer terug in de kringloop te brengen. Maar als dat niet kan, komt chemische recycling om de hoek kijken. Vaak gaat het dan om pyrolyse, maar er zijn ook bedrijven die end-of-life-plastics op een andere manier verwerken, of zich specifiek op een bepaalde soort kunststof richten. Welke projecten lopen er eigenlijk allemaal op dit gebied?

Lees er meer over in het oktober nummer van Petrochem. Bij de lezers op 25 oktober op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl