Borealis Kallo

Borealis hervat constructie PDH-plant Kallo

Borealis heeft de constructie van haar PDH(propaandehydrogenerings)plant in Kallo hervat. Het bedrijf haalde de Italiaanse contractor IREM van het project nadat deze afgelopen zomer beschuldigd werd van mensenhandel. Het bedrijf legde de constructie toen stil.

Borealis heeft na een nieuwe tender besloten verder te gaan met de andere contractor, het Franse Ponticelli, voor de mechanische onderdelen en de leidingen. Ponticelli voerde de werkzaamheden eerst samen met IREM uit.

Het project liep door de stilstand vertraging op. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van 2024 te kunnen opstarten. Borealis zegt nu extra aandacht te besteden aan de sociaal-ethische standaarden en de audits richting contractors en subcontractors strenger te maken.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl