Gasunie kijkt al weer verder dan drijvend LNG-opslag

Gisteren kwam de eerste lading vloeibaar aardgas aan bij de nieuwe drijvende opslag in de Eemshaven. In recordtijd van zes maanden wisten Gasunie en partners de opslag van vloeibaar aardgas met tweederde uit te breiden. Door uitbreiding van de LNG-terminal op de Maasvlakte en deze drijvende installatie is totale capaciteit in Nederland zelfs verdubbeld. Een razendsnelle reactie op de Oekraïne-crisis. Wel kijkt Gasunie verder dan de korte termijn. De twee drijvende opslagfaciliteiten worden voor vijf jaar gehuurd. Tegen die tijd is op het stuk grond achter de tank een terminal verrezen voor de opslag van waterstof en mogelijk ook ammoniak. Precieze plannen daarvoor zijn nog in de maak. 

Bekijk een mooie film van de aankomst van de drijvende opslag.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl