Hoge energieprijzen gunstig voor Shell

Ook in het tweede kwartaal profiteerde Shell van de hoge energieprijzen. Met een winst van ruim elf miljard dollar boekt het bedrijf historische cijfers. Het bedrijf overtreft daarbij het eerste kwartaal, waar het al negen miljard euro winst boekte.

Topman Ben van Beurden verklaarde de financiƫle kracht van het bedrijf in te willen zetten om de omschakeling te maken naar emissievrije productie en producten. Toch zijn tot nog toe de grootste winsten geboekt in de upstreammarkt. Ook de raffinage-activiteiten van het Britse bedrijf zijn dankzij de krapte op de markt winstgevend geworden. Vorig jaar leverden die nog een verlies op.

Groei op alle vlakken

Het tweede kwartaal leverde Shell 11,5 miljard dollar winst op. Vorig jaar was de tweede kwartaalwinst nog 5,5 miljard dollar terwijl Shell het eerste kwartaal van 2022 9,1 miljard dollar winst boekte.

Aan de winst droeg de tak Integrated Gas 3,8 miljard dollar bij. De divisie Upstream leverde 4,9 miljard dollar op. Chemicals & Products was goed voor een winst van 2,0 miljard dollar. Opvallend was ook dat de tak Renewables 0,7 miljard dollar opleverde, waar het eerder nog verlies draaide.

 

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl