Ineos gunt voorbereidende werken Project ONE aan maatschap

Ineos heeft een belangrijk deel van de voorbereidende werken voor Project ONE gegund aan een tijdelijke maatschap van Mourik en Aertssen Infra. Het werk omvat het grondverzet en de bemalingswerken. De opdracht is geraamd op ongeveer 80 miljoen euro. De werkzaamheden beginnen medio juli en gaan door tot de zomer van 2025.

Met Project ONE investeert Ineos in totaal ruim drie miljard euro in het Antwerpse havengebied. Het bedrijf bouwt In Lillo een ethaankraker die etheen gaat produceren, een bouwsteen voor uiteenlopende producten. Ineos verwacht de nieuwe installatie in 2026 in productie te kunnen nemen.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl